Etusivu   |   Koiramme  |   Pentueet  |   Uutisia  |   Linkit  |   Vieraskirja
Dinan kuva

"Dina" eli virallisemmin Fantwire's Durske syntyi 8.10.1996 Tanskassa Brønbyssä ja haettiin meille kotiin joulukuun alussa. Pentua jouduimme odottelemaan reilun puoli vuotta ensimmäisestä kyselystä lähtien, mikä ei tuolloin ollut pitkä aika.

Dinan kanssa on harrastettu enimmäkseen näyttelyitä ja agilityä. Näyttelyissä Dina saavutti melkoisen määrän titteleitä: FIN & S & N & EST & KANS MVA, PMV -98, BALTV -00.

Agilityn Dina aloitti noin parivuotiaana ja kahdesti osallistuimme agirodun minijoukkue kilpailuun tullen toiseksi vuosina 1999 ja 2000. Agirodun jälkeen teimme sitten ensimmäisen virallisen startin agilityradoilla ja ensimmäisestä kisasta tuli heti hienosti 0-voitto, joka oli myös ainoa 0-tulos luokassaan. Midi-3 luokkaan nousimme loppukesällä 2002.

Luonteeltaan Dina oli toisaalta täydellinen Lady, toisaalta taas rohkea urheilija. Huonolla säällä ulkoillessa hän kiersi kaikki rapakot ja loskaläjät, jottei hänen hienot tassunsa olisi kastunut. Jos hän pääsi vähän isomman veden ääreen, sinne piti päästä uimaan, vaikka kyseessä olisi ollut vain joku likainen laskuvesioja.

Kävimme kerran kokeilemassa spanielien taipumuskoetta, mutta jäljestys tuotti silloin Dinalle vaikeuksia, emmekä läpäisseet koetta. Riistan noudossa Dina näytti myös oman asenteensa, riistan pystyi noutamaan hyvin vedestä ja palauttamaan sen käteen, mutta jos riista oli maalla, silloin hän vain juoksi riistan luo ja katsoi ohjaajaa aivan kuin sanoen "tuossa se nyt on, tule hakemaan".

Dina loukkasi alkutalven 2008 liukkaalla kelillä selkänsä, eikä eläinlääkäri antanut juurikaan toiveita toipumisesta, joten tein raskaan päätöksen ja annoin hänen mennä sateenkaarisillalle toisten koirien luo.