Etusivu   |   Koiramme  |   Pentueet  |   Uutisia  |   Linkit  |   Vieraskirja
Nellan kuva

"Nella" eli virallisemmin Usvalinnun Ostera syntyi Noormarkussa Sauli Kosken kennelissä ja haettiin meille kotiin syyskuun lopulla.

Nella oli pienestä pitäen erittäin energinen ja sopeutuvainen, tyypillinen labradori. Uinti, jäljestys ja riistan nouto sujui Nellalta ongelmitta, vaikkemme koskaan kilpailleet. Näyttelyjä tuli käytyä, vaihtelevalla menestyksellä, joista parhaaksi jäi ensimmäinen näyttely PN4. Yleensä meillä oli hauskaa, vaikkemme palkintoja saaneetkaan.

Vanhuuden merkit näkyivät Nellassa vasta viimeisenä kesänä, jolloin istumaan ja maahanmeno sujui kuten hidastetussa elokuvassa, mutta silti juokseminen ja käveleminen sujui oikein hyvin ja vauhdikkaasti.

Nella oli koko ikänsä herneiden ja porkkanoiden suuri fani. Meidän piti aikanaan aidata kasvimaapläntti, jotta me kaksijalkaisetkin saimme nauttia kesän sadosta. Nellalla oli nuorempana tapana kaivaa porkkanat suoraan maasta ja syödä herneet suoraan penkistä. Marjanpoimintareissuillakin Nella yritti olla ovela ja tulla syömään marjat ämpäristä, mutta onneksi saimme sen aikanaan opetettua, että marjat pitää itse poimia.

Nellan viimeiset kuukaudet sujuivat aivan normaalia koiranelämää viettäen, syöden, ulkoillen ja leväten. Kuitenkin lemmikin lähtö tulee aina odottamatta ja liian aikaisin. Kuten aiemmin vieraskirjaani kirjoitin: "Niin se aika kuluu ja joskus tulee se hetki, jolloin parhaalle ystävälle on jätettävä hyvästit. Meidän Nella jaksaa vielä tosi hyvin, vaikka onkin jo aika vanha labradoriksi." Tuolloin, pari kuukautta ennen Nellan elämän loppumista kirjoitin, kun Usvalinnun Juuliska "Ami" oli mennyt muille maille vierahille vain 8-vuoden ikäisenä.

Lepää rauhassa Nella. Nyt olet sateenkaarisillalla lukuisten muiden ystäviemme lemmikkien kanssa, siellä on lämmintä ja mukavaa. Kaikki eläimet, jotka ovat olleet sairaita ja vanhoja, saavat takaisin terveytensä ja elinvoimansa; loukkaantuneet ja vammautuneet parantuvat ja tulevat jälleen vahvoiksi, juuri sellaisiksi, kuin ne ovat muistoissamme ja unelmissamme menneistä päivistä ja ajoista. Eläimet ovat onnellisia ja tyytyväisiä. Näin kerrotaan ja näin me haluamme uskoa.